Fleur Binnekade
Kinderfysiotherapeut
Kinderfysiotherapeut zijn is niet alleen mijn vak, het is een groot onderdeel van wie ik ben. Met gedrevenheid en optimisme help ik kinderen en ouders. Met kinderen werken is verrassend, uitdagend en vraagt veel creativiteit. Kinderen zijn prikkelend en ze houden je graag een spiegel voor. Dat maakt elke werkdag weer anders dan de vorige en op deze manier dragen zij bij aan mijn ontwikkeling.
​
Sporten en actief zijn heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Judo, roeien, wielrennen en hardlopen: In veel fases was sport mijn uitlaatklep en zorgde voor balans en overzicht. Beweging moedigt je aan om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe routes te nemen en nieuwe avonturen aan te gaan. Dit vergroot je horizon en geeft een gevoel van vrijheid door ontdekking. Ik gun ieder kind en jongere deze vorm van vrijheid!
​
Een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van kinderen en jongeren staat hoog op mijn lijstje van prioriteiten, maar op nummer 1 staat mijn liefdevolle gezin. Ik ben getrouwd met Jasper en trotse moeder van Maarten (2016) en Romée (2020).

Specialisaties
Achtergrond
Het combineren van mijn professionele expertise, levenservaring en toewijding aan mijn vak Kinderfysiotherapie heeft geleid tot de oprichting van Kinderfysiotherapie Fleur. Een praktijk met een holistische integrale benadering, duurzaam herstel en met een brede kijk op de ontwikkeling van het kind.
​
Na de Bachelor Fysiotherapie en Master Kinderfysiotherapie heb ik relevante opleidingen gevolgd en mij verder gespecialiseerd in de Sensorische Informatieverwerking (SI - Prikkelverwerking), Rhythmic Movement Training International (RMTi) en in het onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren met psychosomatische klachten.
​
Het combineren van kennis en vaardigheden uit deze opleidingen biedt een krachtige basis om effectief bij te dragen aan de motorische en algehele ontwikkeling van kinderen.

Van kinderfysiotherapeut tot ouder met zorgen over haar kinderen
Door de zorgtrajecten van mijn kinderen weet ik hoe het is als je niet meer weet hoe je je kind kan helpen om te herstellen of om passende begeleiding te bieden binnen de ontwikkeling. Ondanks mijn paramedische achtergrond voelde ik mij machteloos en onzeker.
​
Destijds werd ik gesteund door betrokken en liefdevolle zorgverleners met deskundig advies, medisch handelen en orthopedagogische begeleiding. Tot op de dag ben ik hen dankbaar voor de steun die zij, mij, mijn kind en ons gezin hebben geboden.
​
Voor ons als gezin zijn dit nare periodes die we achter ons hebben kunnen laten, maar de ervaringen en gevoelens hebben mij een betere therapeut gemaakt: De hulpvraag staat centraal, maar daar stopt de zorg niet. Ontwikkelingsproblematiek stroomt door in alle lagen van het kind, ouders en binnen het gezin.